City Nature Challenge 2024


Termín výstavy

15. 8. – 30. 9. 2024

Kde

Parter NTK

 

Cílem projektu City Nature Challenge, který v Praze každoročně probíhá, je mapování divoké přírody ve městech po celém světě pomocí aplikace iNaturalist. Během čtyř soutěžních dní bylo v letošním roce na území hlavního města uloženo více než 19 000 pozorování pražské přírody. Tyto informace jsou velmi cenné pro profesionální přírodovědce, kteří data z uložených informací používají pro studium biodiverzity, šíření druhů a jako podklady pro ochranu přírody.

Ty nejzajímavější snímky od profesionálních či amatérských fotografů letošního ročníku si můžete prohlédnout od 15.8. až do konce září v prostorách Národní technické knihovny, partnera pražského projektu.

Zaujala vás výstava? Nainstalujte si iNaturalist, pozorujte přírodu kolem sebe a zapojte se s námi do dalšího ročníku City Nature Challenge, který se bude konat na konci dubna 2025. Možná se i vaše snímky stanou součástí další fotovýstavy.

Výstava City Nature Challenge 2024 je výsledkem spolupráce Národního muzea a Galerie NTK na podporu "občanské vědy" (terminus technicus označující organizovaný vědecký výzkum prováděný amatérskými nadšenci pro vědu).

Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.

 

City Nature Challenge 2024

 
 
 

Archiv výstav

Kurátor galerie

Milan Mikuláštík
  milan.mikulastik@techlib.cz
  773 653 825

 

Prostor knihovny i galerie je bezbariérový, včetně přístupu k toaletám.

Editor: Milan Mikuláštík Poslední změna: 8.8. 2024 14:08